Fair Trade International SDG's Diabetes Liga Prix Juste Producteur

Onze fruitbox (FSC) en kartonpers

Onze fruitbox, die is uniek. Niet alleen vanwege de herkenbare groene kleur, ook omdat ze gemaakt is van gerecycleerd materiaal. Ze is dan ook FSC approved en is 100% recycleerbaar. Natuurlijk staan we niet met onze fruitbox onder de appelboom om deze te vullen en heeft ons fruit al een hele weg afgelegd voor het in ons verdeelcentrum aankomt. Laten we samen op fruit-trip gaan.

Odoo • Image and Text

(H)outstanding: geen plastic, maar karton en hout! 


Ons fruit komt rechtstreeks van de teler bij ons binnen in grote kartonnen verpakkingen. We vermijden waar het kan het gebruik van onnodige plastic, maar soms is er toch plastic nodig voor een veilig transport. Denk aan een nectarine die door een plastic velletje netjes op zijn plek blijft liggen om beschadigingen te voorkomen. Wij maken er onze missie van om het plastic dat gebruikt wordt door onze telers netjes te recycleren. Is er geen kartonnen verpakking? Dan werken we bij voorkeur met hout. Houten verpakkingen kunnen vaak ook teruggestuurd worden naar de leverancier om te hergebruiken. 

Wist je dat...  

een aantal van onze boeren zelfs goed gebruik kunnen maken van houten kisten die niet meer hergebruikt kunnen worden? Houten kisten hebben een bodemplaat die bestaat uit samengeperst hout en lijm. Ze breken de bodemplaat in heel kleine stukjes en strooien dit tussen de plantages. Door dit in brand te steken, creëren ze eigenlijk een ecologische parafinepot waarmee ze hun plantage warm kunnen houden in de winter. 

FSC-goedgekeurd


Bij Fruit At Work spreken we eigenlijk van een gesloten kringloop, of  van een ‘circulaire economie’. De kartonnen dozen waarin wij ons fruit ontvangen, wordt eens de doos leeg is samengeperst. Van dat samengeperst karton worden weer nieuwe dozen geproduceerd. 

Onze kartonnen dozen dragen met trots het FSC-keurmerk. Je vindt het FSC mix-label terug op de dozen. De kleine fractie vers papier is afkomstig uit verantwoord bosbeheer en dit FSC materiaal wordt gemengd met gerecycleerd karton. 

Onze dozen zijn goedgekeurd door FSC en door ons bij Fruit At Work. Keur jij ze ook?