Fair Trade International SDG's Diabetes Liga Prix Juste Producteur

Yannick Aerts is “Fairtrade Frontrunner” in de categorie Fairtrade Ambassadors

De winnaars van de 2de editie van de Fairtrade Frontrunner Awards werden op 25 juni 2024 bekend gemaakt in Quartier Papier, in Zaventem. Een initiatief van Fairtrade Belgium – de organisatie achter het label in België – om de inspanningen te erkennen van bedrijven die Fairtrade gelabelde producten op de markt brengen. “Want zonder onze bedrijfspartners staan we nergens”, stelt Philippe Weiler, directeur van Fairtrade Belgium. 

“Via de awards willen we hen erkennen voor hun inspanningen én willen we hen aanmoedigen om samen de lat steeds hoger te leggen.”. Er waren prijzen te winnen in 4 categorieën: de Fairtrade premie, de categorie “Communication & Marketing”,  de categorie “Beyond Certification” en tot slot de categorie “Fairtrade Ambassadors”. En het is in categorie Fairtrade Ambassadors dat Yannick Aerts een award als “Frontrunner” wegkaapte.

Een mooie erkenning voor de jarenlange inzet van Fruit At Work voor eerlijke handel en een duwtje in de rug om samen met Fairtrade de lat steeds hoger te leggen voor duurzame waardeketens.

Op 25 juni werden in Quartier Papier in Zaventem voor de tweede keer op rij de Fairtrade Frontrunner Awards uitgereikt. Een evenement van Fairtrade Belgium om de bedrijven waarmee de organisatie samenwerkt te erkennen voor hun inspanningen op het vlak van duurzaamheid en eerlijke handel. De prijzen werden toegekend op basis van de Fairtrade Frontrunner scorecard, opgesteld door Fairtrade Belgium. 

De scorecard rangschikt de bedrijfspartners van de organisatie naargelang de volumes Fairtrade producten die ze verkopen (uitgedrukt in Fairtrade premie, die rechtstreeks naar de boeren- en werknemersorganisaties gaat), de mate waarin ze over hun Fairtrade engagement communiceren, en de inspanningen die ze doen om verder te gaan dan certificering. Daarnaast werden er dus ook 3 “Fairtrade Ambassadors” verkozen, die een award mochten ontvangen als erkenning voor hun inspirerende verwezenlijkingen om eerlijke handel steeds verder te bevorderen in de bedrijfswereld. 

Wil jij sparren met Yannick (CSR Director van Fruit At Work) voor meer info over de SDG's of ben je op zoek naar bruikbare tips & tricks over duurzaam ondernemen? Neem dan contact op! 

Odoo • Image and Text